Registra el teu domini
 Com registrar?
 Qué és un domini
 Traslladar un domini
 Registrar un .es
 Preguntes més freqüents
 Serveis inclosos i gestió
 

 


¿Que és un domini?

Un domini és una forma senzilla de localitzar un ordinador en Internet , però, a més, garanteix la pròpia identitat. Igual que en el món real existeixen diferents formes d'identificació, com poden ser els noms, les marques o el ADN, en Internet el domini constitueix el principal mitjà per a identificar-se.

Són la forma més fàcil i ràpida de localitzar un ordinador en Internet i serveixen per a identificar una empresa o les marques de productes i serveis en la Xarxa.

Els dominis estan formats per dues paraules separades per un punt. La primera correspon a un nom; per ej suempresa. La segona representa l'activitat o la procedència territorial.

El domini s'utilitza perquè els usuaris d'internet accedeixin amb major facilitat als serveis que ofereix. En la Xarxa el domini actua com adreça i aparador de l'empresa on milions d'usuaris la poden visitar, alhora que coneixen el seu negoci, productes i serveis.

És impossible que dues persones o organitzacions tinguin simultàniament la mateixa adreça. Vostè pot estar segur que, si algú tecleja suempresa.com, accedirà directament a la seva empresa i solament a ella. Són únics.


Avantatges que ofereix disposar d'un domini propi
  • Actuan com adreça on persones de tot el món poden comprar els nostres productos i com marca ajuden a crear i promoure la identitat de l'empresa en Internet, posicionant-nos davant una audiència potencial de milions de clients.


  • Estableix un punt de contacte, un lloc on potencials clients poden obtenir informació sobre els productes i serveis de la nostra empresa.
  • Li donen prestigi enfront dels seus competidors que encara no gaudeixen de presència en Internet.
  • Són una molt bona eina de màrqueting i estratègia comercial per a les petites i grans empreses.


Tipus de dominis

Existeixen dos tipus de dominis, els genericos i els territorials.

Dominis genèrics:

Els dominis genèrics són els dominis bàsics en Internet. Qualsevol empresa que realitzi negocis a través d'Internet o que tingui intenció de fer-lo deu registrar-se en un d'aquests dominis genèrics, donada la popularitat que han adquirit. Tenen tres lletres, i són els dominis .com (inicialment previst per a empreses comercials), .org (inicialment previst per a organitzacions) i .net (inicialment previst per a empreses relacionades amb la Internet). El domini més popular és .com, que en l'actualitat conta ja amb milions de dominis registrats.

Al novembre del 2000 es van aprovar 7 nous dominis genericos:
.biz, per a activitats comercials, .info, punts d'informació, .name, per a ús particular, .pro, per a professionals, .coop, per a cooperatives. .aero, per a la indústria aeronàutica, i .museum, per a museus.

Qualsevol que tingui interès a estar present en internet pot ser amo d'un domini genèric. Qui primer sol·liciti un nom de domini genèricés el titular, amb el que qualsevol pot registrar-lo.


Dominis territorials:

Els dominis territorials són els dominis mantinguts per cada país. Aquests dominis territorials són utilitzats per les organitzacions i empreses que desitgen establir-se en Internet o que volen protegir la identitat de la seva marca o el seu nom comercial en un país concret. Els dominis territorials tenen dues lletres; p. ex., .es per a Espanya, .ar per a Argentina, .mx per a Mejico, etc. Hi ha aproximadament 230 dominis territorials.
els dominis territorials estan regits per les seves pròpies normes. En la majoria dels dominis territorials, hi ha restriccions respecte al registre de dominis. En general, aquests impediments són els següents:

  • L'empresa deu estar legalment constituïda en el país que es tracti.
  • En el moment de tramitar la sol·licitud es deurà aportar la data de constitució de la societat, el nombre d'identificació fiscal o el nombre d'identificació de la companyia.
  • És necessari tenir un contacte administratiu local que serveixi com punt de contacte en el país que es tracti.
  • En els casos que es desitgi registrar una marca com domini és necessari aportar el certificat de concessió de la marca.
  • Només es pot registrar un domini per organització.


 
Documento sin título
© CiberpymeCan Bruixa, 38-40Tel. 667 687 147 08014 - BARCELONA